Satanistiset liikkeet

Satanismi ja pakanallisuus?

Pakanaverkko on hieman erikoisella tavalla ottanut mukaan satanismin yhtenä pakanauskontona.
Alkuperäisillä pakanauskonnoilla ei ole mitään tekemistä minkään satanismin kanssa. Tämä on tekaistua urbaania selitystä. Satanistiset liikkeet käyttävät teemoja jotka on kopioitu natseilta ja fasisteilta, joten ne voidaan luokitella jälkifasistisiksi kristillisiksi kulteiksi, jotka käyttävät pelkistettyä hyvä ja paha asetelmaa koska se on olemassa jo dualistisessa mielessä länsimaisessa uskonnollisessa ajattelussa. Satanismi ei ole pakanauskonto. Se on lihallinen, seksuaalinen, nautinnollinen ja fasismin kuvastolle rakennettu nykyuskonto. Mukana on ollut esimerkiksi amerikanjuutalainen armeijan elitisti Michael Aquino.

Pakanallisuus puolestaan on keskittynyt luontoon ja metsänhenkiin ja muinaisiin rakennelmiiin kuten Stonehengeen. Eli kiteytettynä voidaan nähdä, että satanismi on urbaani ja kaupunkilaisesta juutalaiskristillisestä dualistisesta kurjuudesta ammentava lahko, kun taas pakanallisuus pyrkii urbaanista ympäristöstä pois takaisin juurille ja luontoon.

Noitanetti kirjoittaa kuitenkin satanismista Suomessa, että ”Totta on, että Suomeen ja Norjaan on syntynyt omaperäinen satanistinen liike.
Amerikkalaisesta alkuperästään huolimatta se on saanut joitakin vaikutteita kulttuurimme arkaaisista ja pakanallisista piirteistä.”
Amerikkalainen versio satanismista ei ilmeisesti istu hyvin sikäläiseen pakanallisuuteen ja neopakanallinen sivusto toteaakin sivun lopussa: ”Satanism is the enemy of the Goddesses and Gods we worship.”
Pakanallisuus tarkoitti alunperin (Rooman) kaupunkihallinnon ulkopuolella eli yleensä maalla asuvaa ihmistä eli maalaista.
Pakana sana tulee etymologisesti alunperin latinan sanasta Pagus. Pohjoismaiset ihmiset omaksuvat korruptiivisia ja vääriäkin kultteja. Usein satanistit ovat vielä itseään etsiviä teinireppanoita.

”LaVeyan Satanismi”

Satanismista puhuttaessa viitataan usein amerikkalaiseen LaVey:n Satanismiin, joka oman väittämän mukaan muka kirjoitti Satanic Biblen vaikka kirja on pelkkä blagiaatti jonka tekijänoikeudet LaVey lunasti itselleen niiden rauettua. LaVey:n Satanismi on ateistinen ”uskonto”, jonka mukaan ei ole mitään jumalaa vaan ihminen on itse jumala. Opin mukaan ihmisen on itse otettava vastuu teoistaan eikä rukoilla jumalia apuun. Yksilö on keskeisessä asemassa LaVey:n Satanismissa ja sen ideologiassa on viitteitä filosofi Nietzschen Yli-Ihmis ajatuksista. Ajattelumalli LaVey:n Satanismissa on raadollinen ”vahvin selviää”, joka on perua Ragnar Redbeard:in kirjoituksista ”Might Is Right”.
Satanismia on joskus kritisoitu myös siitä, että se on ns. reaktiivinen aate, jota ei olisi edes olemassa ilman kristinuskoa. Toisaalta saatana on ollut kirkoille aina hyvä ystävä josta on ollut paljon apua. Miten muuten helvetin liekeillä olisi ihmisiä saatua uhkailtua?

Satanistiset Liikkeet

LaVey:n Satanismi

Satanismi tunnetaan länsimaissa ehkä parhaiten Anton Laveyn 1966 perustaman Church of Satan kautta ja hänen kirjoittaman

The Satanic Bible ansiosta mutta ilmiönä se on sitäkin vanhempaa perua. Satanic Bible ei ole alkuperäinen teos vaan synteesi eri ideologioista. Anton Lavey on mm. kopioinut australialaista anarkistikirjailijaa nimeltä Arthur Desmond pseudonyymiltään Ragnar Redbeard, joka kirjoitti teoksen ”Might is Right – The Survival of the Fittest” 1800-luvun lopulla. Syynä kopiointiin on lienee ollut se, että alkuperäisen kirjan copyright eli tekijänoikeuden voimassaoloaika oli rauennut, jolloin siitä oli tullut public domainia eli ns. yleistä omaisuutta. Kirjan 2006 uuspainoksessa on LaVeyn alkupuhe, jossa sivulla 5 hän mainitsee seuraavasti: ”The copyright, even with renewal, would have recently expired so it suddenly became part of T h e Satanic Bible, with myself and my publisher holding, in context, new copyrights on the portions employed”. Eli teoksesta tuli siis jotain osia osaksi The Satanic Bible:a ja uudet osaset tulivat uuden tekijän käytettäviksi.
Tarkka ensimmäisen painoksen julkaisuvuosi on 1890. Kirja on nykyään saatavana myös digitaalisena versiona esimerkiksi googlen kirjastosta ja sen voi ladata myös Lulu.com :sta. Kirjaa ei kannata ottaa ehkä kovin vakavasti elämänoppaana.
LaVey on kuitenkin onnistunut hyvin omien sanojensa mukaan syntetisoimaan Might of Right opuksen olennaiset osat järkevästi ristiriitaisuuksista huolimatta ja alkuperäisen tekstin paatoksellisuudesta huolimatta (sivu 6) :
”A fractional content of Might is Right was edited for
inclusion, because the book is so filled with glaring
contradictions that at best it is a rant. It was that very rant format,
h o w e v e r, that had fired me up, and in many ways, spoke for me.
It was my intention to synthesize inspirational yet eye-opening
material – something I felt was long overdue. I intended T h e
Satanic Bible itself to be an “instructional rant”, albeit a
necessary and largely rational one”.
Kaikesta huolimatta LaVey lisää myöhemmin olleensa vain viehättynyt kirjasta nuorena eikä suoranaisesti väitä olevan sen suora inspiraatio Church of Satan:n perustamiseen. Häntä vain yksinkertaisesti viehätti kaikenlainen anarkistinen lukemisto, jonka vain sai käsiinsä. Lisäksi hänellä on ollut lukuisia muita esikuvia kuten Twain, London, Brann, Nietzsche, West, Hecht, Wood, Machiavelli, Finney, von Castiglione ja Shaw. Lisäksi Darwin, Spencer, Freud, Ingersoll, Gobineu, LeBon ja Voltaire. Lähinnä brutaali kirjoitustyyli on Might is Right kirjan ansiota. Näin myös allekirjoittanutta viehättää juuri mainitunlainen perkeleellinen kirjallisuus. Miksi helvetissä muuten pitäisin vielä yllä tämmöistä perkeleellistä sivua?

Satanistisia liikkeitä

COS

Howard Stanton Levey
S: Chicago, 1930
K: San Francisco, California 1997

Perustaja Anton Lavey

Laveyn imago on melkolailla hänen omien tarinoidensa ja valheiden värittämä. Hänen väitetään olleen töissä mm. poliisissa murhapaikkakuvaajana ja väitetään että hän piti syvästi hänen lemmikkieläimistä vaikka pieksi koiransa. Lavey väittää, että ns. Baphomet pentagrammi olisi hänen suunnittelemansa vaikka se on jo temppeliritarien aikainen symboli. Ikävä tuottaa pettymys jos luulit, että käännetty pentagrammi on satanistien keksimä symboli. Se oli olemassa jo vanhoissa kristityissä ja katolisissa kirkoissa. Katoliset Ranskassa eivät voi mitenkään olla satanisteja. lähde Hän väittää myös isoäitinsä Cecile Luba Primokov-Coulton:in perehdyttäneen hänet kauhujuttuihin ja mummonsa olleen kotoisin transsylvaniasta, joka oikeasti oli kotoisin Ukrainasta. Lista on niin pitkä, että kannattaa tsekata John Alleen sivu, joka oli Church of Satanin jäsen useita vuosia. Hän on ollut mukana Church of Satan:ssa ja haastatellut lukuisia ihmisiä ja tutkinut Howardin taustan hyvin tarkkaan ja on siten erittäin luotettava lähde. Rituaalit näyttävät kuin natsi-Saksan aikaisilta orgioilta ja jäsenet ovat todella innoissaan kun kuulevat, että alttarina onkin nainen eikä jokin kivipaasi kuten Roomalaiskatolisessa messussa.

LaVeyn Satanismi on alkujaan amerikkalainen 60-luvun lopulla syntynyt uskonnollinen liike, jonka kirkkorakennus oli säälittävä pieni mustaksi maalattu puutalo San Fransiscossa. Käytännössä liike nykyisessä muodossaan on Church of Satan:n perustajan Anton Laveyn ympärille muodostunut henkilönpalvontakultti kuten mikä tahansa muukin vastaava. Church of Satan:n www-sivut löytyvät osoitteesta: www.churchofsatan.com
Nykyään Church of Satan:ia johtaa Peter Gilmore.

Temple of Set

Setin Temppeli perustettiin vuonna 1975 Yhdysvalloissa.

Pohjoismaat:
-Pohjois-Euroopassa on ollut setiläisiä vuodesta 1989 alkaen.
-Ensimmäinen heistä oli suomalainen.
-Suomessa perustettiin ensimmäinen pohjoiseurooppalainen Pylon – Kalevala Pylon – syyskuussa vuonna 1991.
lähde

Temple of Set on seetiläisen koulukunnan (natsi)järjestö, jonka perusti COS:sta lähtenyt Michael Aquino. Aquino oli lähtenyt Church of Satanista erimielisyyksien takia, koska ei hyväksynyt sitä, että alunperin ilmainen uskonto pistettäisiin Laveyn temppelissä nyt maksulliseksi ja jäsenmaksun maksamalla vasta pääsisi jäseneksi. Temple of Set:n perustaja Michael Aquino oli monien muiden okkultististen asioiden lisäksi kiinnostunut natsiokkultismista. Setin Temppeli kuitenkin järjestönä sanoutuu jyrkästi irti kaikenlaisista natsismista, tms. ideologioista. Aquino tunnetaan myös korkea-arvoisena USA:n armeijan upseerina. Järjestö vaikuttaa hyvin elitistiseltä. Ehkä USA halusi voittajavaltiona hyväksikäyttää natseilta saamiaan tietoja ja perustaa oma aivopesu uusia jäseniään varten. Tämä on nyt spekulaatiota mutta se on varmaa, että järjestö on äärioikeistolainen ja uusnatsistinen. Vuonna 1983 Aquino teki rituaalin vanhassa Natsien tukikohtana olleessa Wewelsburgin linnassa. Aiheesta lisää Wikipediassa. Yllättävää kyllä armeijassa ollut tiedustelumies inhosi sodan väkivaltaa ja perinteistä sodankäyntiä.

Setin temppeli ”palvoo” muinaista Egyptin Set-jumalaa mutta he pitävät sitä kuvaamassa yksilön valaistumista eli ns. olevaiseksi tulemista. Olevaiseksi tulemista he kutsuvat lyhyesti myös sanalla Xeper. Käytännössä Setiläisyys korostaa siis yksilön itsetietoisuuden kasvamista ja korostaa ns. erillisen älyn periaatetta. Paljon muuta yhteistä satanismin kanssa ei seetiläisyydellä ole juuri kuin vain pentagrammi ja että se luetaan ns. uuden ajan vasemman käden polun uskontoihin. Setiläisyys on siis egyptiläisestä kulttuurista kiinnostuneiden ihmisten New Age uskonto. Setiläiset eivät välttämättä kutsu itseään satanisteiksi. Tämä myös senkin takia, koska saatana on länsimainen kirkon keksimä termi eikä siten egyptiläistä alkuperää. Vasemman käden uskontona ja organisaationa Satanisteilla ja setiläisillä on yhteinen historia, jossa toinen organisaationa selviytyi eteenpäin ja toinen eli COS epäonnistui, koska Aquinon mielestä COS oli jämähtänyt materialistiseen ja viihteelliseen satanismiin ilman älyllistä ja henkistä ulottuvuutta. Tähän näkemykseen onkin helppo yhtyä, koska setiläiset ovat huomattavasti akateemisempaa väkeä kuin LaVey:n ”teinisatanistit”. Poliittisessa ja varsinkin ulkopoliittisessa mielessä TOS:n järjestö vaikuttaa kulissilta tiedustelutoiminnalle, koska Aquino on ollut töissä USA:n armeijassa ja keskittynyt psykologiseen sodankäyntiin. Tästä voi fiksumpi päätellä, että hyvää aivojen pesua.

Jos kiinnostaa niin voithan aina liittyä

Temple of Set Suomessa

Suomessa Temple of Setiä edustaa Hyperborea.
”Hyperborea viittaa ”myyttiseen pohjolaan” ts. tässä tapauksessa
Setin Temppelin pohjois-euroopan alueeseen / sivustoon, eikä niinkään
siitä erilliseen yhteenliittymään.” (Suora lainaus Hyperborean lähettämästä e-mail vastineesta)

Temppelillä on siis erinimisiä ns. Pyloneja , jotka sijaitsevat eri puolilla maailmaa.
Temple of Setin sivuilla on kaksi suomenkielistä linkkiä Lapponia ja Tuonela, joista jälkimmäinen viittaa muinaissuomalaiseen
mytologiaan. Vastaavasti eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsee Australian
pyloni
. Temple of Set:n jäseniä kutsutaan Suomessa Seetiläisiksi.
Tunnetuimpia kotimaisia Seetiläisiä kirjoja on Tapio Kotkavuoren kirjoittama Vasemman käden polku.
Ironista on se että Tapio Kotkavuoren kuolinilmoitus julkaistiin lehdessä Turun Sanomissa 27.10.2007 ja kyseinen nimi on hänen pseudonyyminsä.”Kustantajan mukaan ilmoitus vastasi kyseisen pseudonyymin – ei nimeä käyttäneen henkilön – kuolemaa, ja oli tarkoituksenmukainen ilmoitus Tapio Kotkavuoren nimellä tunnetun kirjailijan ja okkultistin olemisen päättymisestä:” lähde
Setin temppelin Aquino ei pidä varsinaisesti ideologiaansa satanismina vaan he lähinnä harjoittavat itsetietoisuuden
kehittämistä tai omien sanojensa mukaan olevaiseksi tulemista. Sana XEPER tai Khepr tarkoittavat olevaiseksi tulemista
tässä itsetietoisuuden kehitysprosessissa. Egyptistä vaikutteita saanut kuvasto on heidän kultissaan vahvana osana.

Setin temppeli uskontotutkimuksen kohteena Rikkinen, Minna . Opinnäytetyö vuodelta 1997

Rikkinen teki gradunsa vuonna 1997 aiheesta Setin Temppeli uususkontojen typologioiden valossa.
Temple of Set:stä on Suomessa kirjoitettu suomessa siis ainakin yksi opinnäytetyö, jossa todetaan hyvin että se ei ole ns. Antikristillinen uskonto, kuten esim. Church of Satan.
Hieman kriittisesti voin sanoa, että yleensä Michael Aquinon persoonaa ei juuri näissä teologisissa tutkimuksissa käsitellä. Ne edustavat vain julkista hyväksyttyä kantaa ja ovat tyyliltään
varsin neutraaleja.

TOS:n Michael Aquino on ns. mielenhallintamestari tai ”ohjelmoija”.
En ole lukenut opinnäytetyötä mutta siinä mainitaan ainakin Michael Aquino ns. psykologisena asiantuntijana.
Opinnäytetyö vaikuttaa vaikeasti saatavalta ja se on vain lukusaliaineistoa Helsingin yliopiston kirjastossa.

Mielenhallintaa on käytetty USA:n hallituksessa ja CIA:ssa jo 50-luvulta alkaen. Aquino on ollut väittämän mukaan ainakin mukana nk. Mind Kontrol Ultra -projektissa, joka on kylmän sodan aikainen mielenhallintaprojekti. Ehkäpä myös sodanaikaisen natsipuolueen eli NSDA:n jäänne kuten myös satanismi itsessään josta tuli maanalainen uskonnollinen liike. Siinä mielessä on ymmärrettävää, että kyseessä on poliittinen peli joka näyttäytyy erilaiselta eri mittakaavassa. Temple of Set voi olla kulissi esimerkiksi National Security Agency:lle ja siten kuuluu sisäpiiriin toisin kuin joku tietämätön teinisatanisti, joka kuuntelee Dimmu Borgiria ja lukee kioskikirjoja kuten Saatanallista Raamattua. LaVey:sta poiketen Aquino jalosti ”satanismista” poliittisen sekulaarihumanistisen työkalun. Väitetään, että Aquino sieppasi lapsia ja oli pedofiili. Tämä on temppelin mukaan kristittyjen propagandaa kuten väitteet eläinten silpomisesta. Todellisuudessa ainoa suomalainen joka tietää kulissien salat on Tapio Kotkavuori. Hän on kirjoittanut myös kolme Aletheia nimistä kirjaa opiskellessaan TOS:n riveissä. Kirjat ovat englanninkielisiä muistelmateoksia ja niitä saa jopa kotimaisista kirjakaupoista.
Aletheia: My Path in the Temple of Set

Lainaus:
”Setiläisyyden ja satanismin suhteen tulin tutkielmassani siihen tulokseen, ettei setiläisyyttä voida pitää satanismina esillä olleiden määritelmien perusteella. Setiläisyyden filosofia ei perustu antikristilliseen ajatteluun eikä liike ole syntynyt vastustamaan yksinomaan kristillistä kulttuuria, vaan se vastustaa ylipäänsä yleistä tapaa suhtautua ihmisen ja jumalan suhteeseen ja sen käsittämiseen.”

Mikä on perustelu siihen, että liike ei vastusta jotain? Mikä on ihmisen ja jumalan suhde setiläisen filosofian mukaan? Tutkielman tekijä on vain kirjoittanut aiheesta tyypillisen akateemikon tapaan kuulumatta itse mihinkään Setiläiseen liikkeeseen tai satanistiseen lahkoon jolloin hänellä on vain ohut eksoteerinen käsitys siitä. Tämä tulos ontuu selvästi siinä mielessä, koska Setiläisen liikkeen perustaja Aquino käsitti jumaluuden olevan sitä, että kehitettäisiin ihmisiä vastaan kaikenmaailman aseita esimerkiksi: Extremely Low Frequency (ELF) waves – matalilla aallonpituuksilla toimivan äänitekniikan jolla saadaan hallittua ihmisten aivokäyriä ja propaganda-aseita ihmisten mielten manipuloimiseen. Tutkijan kannattaa tutustua myös MindWar papereihin.

Armeijan toimintaa analysoitaessa on se nähtävä armeijan näkökulmasta. Temple of Setin kultti toimii mahdollisesti kulissina tiedustelutoiminnalle ja hämärälle hommalle kuten NSA ellei ole jopa osa sitä. Osa ehkä vapaamuurarien toimintaa myös.

Lainaus Wikipedia: ”Hegelin mukaan ihmiskunnanhistoriaa eteenpäin ajavana voimana toimii herran ja orjan välinen kamppailu. Tunnustuksen saamisen halu synnyttää kamppailun herran ja orjan välille. Ihmiskunnan historia muodostuu taistelusta tunnustetusta asemasta.”. Nyt ollaan kuitenkin siirrytty jo ns. post Snowdenilaiseen aikaan jossa hallitus ja sen toimet ovat läpinäkyvämpiä kuin ennen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Dialektiikka

Sivusto viitaten opinnäytteeseen: Uskonnot Suomessa.

Kirjallisuutta suomalaisesta Satanismista.

Suomessa satanismia on yritetty käsitellä kirjoissa aina sitten 90-luvun suomalaisen Satanismin kulta-ajan jälkeen ilmiönä esim. haastattelututkimuksina. Yksi varsin mielenkiintoinen kirja aiheesta on Merja Hermosen kirja Pimeä Hehku.

Lehtiotsikoita Suomessa

”Black Metal Satanisti” Jarno Elgin traaginen tarina. Taisipa olla vain mielenterveysongelmainen nuori.
Tuskin satanisti?
Hyvinkään paloittelusurma

Jälkisanat / vastuuvapauslauseke

Uskonnot tai kultit kun perustuvat aina joko henkilön tai jonkin muun näkymättömän voiman palvontaan. Kirjoittaja ei ota kirjoitusten perusteella mitään vastuuta kenenkään henkilön liittymisestä mihinkään lahkoon eikä kehota palvomaan yhtään mitään. Kannattaa ajatella itse omilla aivoilla eikä liittyä mihinkään järjestäytyneeseen uskontoon. Satanismi on myös järjestäytynyt uskonto.